Proiecte – Cojocaru Petru Bogdan

Obiective de viitor

Am venit să muncesc, să susțin proiectele județului, să fiu un partener al autorităților locale, al primarilor și împreună cu instituțiile deconcentrate să punem umărul ca ieșenilor să le fie mai bine!

Am avut onoarea de a-i reprezenta pe ieșeni în Parlamentul României, ca deputat, am condus, spun eu, un minister important, cel al Comunicațiilor, unde am lansat proiecte de sute de milioane de euro, fonduri europene puse la dispoziția industriei IT. La minister am avut ca obiectiv identificarea de soluții pentru a ușura relația dintre cetățeni și instituțiile publice. Și acum, în calitate de prefect al județului Iași voi avea ca prioritate proiectele ieșenilor.


Am venit să muncesc, să susțin proiectele județului, să fiu un partener al autorităților locale, al primarilor și împreună cu instituțiile deconcentrate să punem umărul ca ieșenilor să le fie mai bine!

Am avut onoarea de a-i reprezenta pe ieșeni în Parlamentul României, ca deputat, am condus, spun eu, un minister important, cel al Comunicațiilor, unde am lansat proiecte de sute de milioane de euro, fonduri europene puse la dispoziția industriei IT. La minister am avut ca obiectiv identificarea de soluții pentru a ușura relația dintre cetățeni și instituțiile publice. Și acum, în calitate de prefect al județului Iași voi avea ca prioritate proiectele ieșenilor.Un prim obiectiv,
realizarea proiectului ,,Autostrada Unirii”

Un prim obiectiv pentru care voi lupta este realizarea, într-un final, a autostrăzilor din regiunea Moldovei: A8, A7, A13. Autostrada A8 ( Ungheni-Iași-Tg. Mureș) supranumită ,,Autostrada Unirii”, cea care va lega două dintre cele mai importante regiuni istorice ale României merită orice sacrificiu.

Oportunitățile economice din urma unui astfel de demers sunt nebănuite, iar odată finalizată, Autostrada Unirii va fi o adevărat  arteră pentru bunăstarea economică a Iașului dar și a întregii regiuni.


Al doilea obiectiv,
realizarea Spitalului Regional Iași


Al doilea obiectiv important de pe agenda mea este realizarea Spitalului Regional Iași. Din păcate a fost nevoie de un an precum 2020 sau ca 2021 ca să conștientizăm cu adevărat importanța sistemului public de sănătate, însă pentru Moldova problema persistă deja de prea mult timp.

Oamenii au nevoie de servicii medicale complete, moderne, eficiente și care se caracterizează prin transparență. Au nevoie, dar le și merită, deoarece sunt contribuabili pe de o parte, iar pe de altă parte, numai prin asigurarea unor servicii moderne, poate statul român să asigure cetățenilor dreptul la sănătate.Al treilea obiectiv,
,,Digitalizarea serviciilor publice”

Al treilea obiectiv este practic o continuare a activității pe care am avut-o în calitate de ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale și anume: ,,Digitalizarea serviciilor publice”. Am reușit din postura de ministru să lansez un număr important de proiecte.

Toate se înscriu într-un plan prin care putem aduce România într-o situație în care interacțiunea dintre cetățean și autorități sau instituții să fie simplă, eficientă și de impact. Mijloacele IT&C ne oferă posibilitatea de a face acest lucru rapid, iar mințile românilor informaticieni, printre cele mai bune din lume de altfel, pot să ofere soluții.

Nu mă voi limita la aceste obiective, dar ele trebuie menționate deoarece reprezintă o continuitate în activitatea mea adminitrativă și politică. Fie că a fost din postura de consilier județean, ministru, sau deputat, am muncit să transform România și județul Iași într-un loc modern și plăcut, alături de oamenii care au vrut să se implice.