INVESTIȚII susținute de PSD Iași și pe care le vom face după câștigarea alegerilor din 2024

Dragi ieșeni,

Suntem în punctul în care trebuie să facem un salt. Iașul trebuie să se dezvolte accelerat, trebuie să recupereze decalajul marilor investiții de infrastructură față de vestul țării, trebuie să-și emancipeze statutul și să devină unul dintre cele mai bogate trei județe ale țării.

Aceste lucruri nu se fac declarativ, ci cu fapte. Să te bați cu pumnul în piept și să revendici moștenirea unei glorii apuse nu mai înseamnă nimic. În 2023, județul Iași a avut abia al 16-lea PIB/cap de locuitor din 41 de județe. Nu suntem nici măcar în TOP 10.

Această situație reală contrastează cu bogăția și afacerile personale ale celor care conduc județul. În doar câțiva ani, dintr-un tânăr sărac, Costel Alexe a devenit milionar în euro. Corupția și propaganda sterilă au devenit bolile care macină acest județ. Dosarele penale ne-au făcut de rușine în toată România. Îmbogățirea din bani publici a devenit sensul de-a fi al lui Costel Alexe și al camarilei sale din PNL. E singurul motiv pentru care ei fac politică.

Am demonstrat în toată cariera mea bunul-simț și buna-credință în a apăra legea și interesele orașului și ale județului. În ultimii ani am dovedit că suntem oameni de încredere. Nu suntem târâți în scandaluri. Punem existența Iașului, prosperitatea sa și viața bună a oamenilor mai presus de interesele noastre personale. Eu la PSD nu mă gândesc la afaceri personale. Noi nu de asta facem politică.

Dar pentru dezvoltare avem nevoie de două lucruri: domnia legii și proiecte mari de investiții. Cele două condiții sunt esențiale. Nu poți avea dosare penale și în același timp să administrezi un județ. Acest lucru e imposibil, proiectele publice nu au succes în afara legii. Totul pleacă de la buna-credință pe care eu, Bogdan Cojocaru, am dovedit-o ca parlamentar, ministru și prefect. Aceasta nu mai e doar o promisiune, e o certitudine.

Integritatea mea e baza marilor proiecte de care județul are nevoie. Vom accesa peste 500 milioane de euro în următorii patru ani. Vom imprima o viteză de dezvoltare pe care Iașul n-a mai cunoscut-o. Vom crea infrastructura care reprezintă cheia dezvoltării noastre economice. Vom construi parcuri industriale și vom deveni un hub al investițiilor directe pe flancul estic al Uniunii Europene.

Și vom deveni unul din primele trei județe ale țării din punct de vedere economic. Vom exporta bunele noastre practici și vom deveni un exemplu. Din rușinea țării vom deveni o mândrie. Vom scăpa de prostul renume pe care ni l-a adus Costel Alexe și ne vom ridica. Și nu cu vorbele, ci cu faptele!

PSD: GUVERNARE pentru toți românii

#ÎmpreunăSuntemPuternici #PSDIași

Acordarea primelor de carieră didactică pentru aproximativ 220.000 de beneficiari

Creșterea salariului minim de la 3.000 lei la 3.300 lei, cel general și de la 4.000 lei la 4.500 lei, în construcții

Valoarea tichetelor de masă a crescut cu 17%

Prețurile la 14 alimente, care fac parte din coșul de cumpărături de bază, au scăzut chiar până la 50%

Acordarea de ajutoare de până la 1.000 de lei pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 lei

Pensionarii cei mai vulnerabili, creșteri ale veniturilor de până la 45%

Alocațiile copiilor au crescut de la 1 ianuarie 2024

Dublarea normei de hrană pentru pacienții din spitale și vârstnicii instituționalizați

Se lucrează pe toate cele 13 sectoare ale autostrăzii Ploiești – Pașcani (A7). În curând, se deschid șantierele pe două tronsoane din autostrada Iași – Tg. Mureș (A8)

A fost inaugurat podul suspendat de la Brăila

Cel mai mare proiect de gaze naturale, Neptun Deep intră în faza de dezvoltare

Sprijin pentru fermieri: producători de cereale, programul „Tomata”

Schemă de ajutoare de 600 de milioane de euro pentru firmele românești producătoare de alimente, care fac investiții în unități de procesare

A fost lansat proiectul „Cumpără Românește” ce reprezintă o inițiativă a premierului României, Marcel Ciolacu, dedicată promovării economiei locale și a produselor autohtone din România

Dosarul cu șină este istorie. A intrat în vigoare legea pentru digitalizare și debirocratizare

#Victorie2024